keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kuningatarpaistos

Kaikki hedelmä-ja marjapaistokset ovat helppoja & nopeita tarjottavia esim. yllätysvieraille.
Tällä kertaa paistokseen pääsivät mukaan kauden marjat, eli vadelma & mustikka.
Ohje on otettu Pirkan sivuilta, ja tämä resepti oli kyllä mielestäni paistoksen ja piirakan sekoitus.
Hasselpähkinärouhe toi "piiraspaistokseen" oman, hyvän makunsa. Pähkinöitä valitettavan harvoin tulee leivonnaisissa käytettyä.

Kuningatarpaistos


1 dl hasselpähkinärouhetta
150 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
½ dl maitoa

Pinnalle:
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 dl vadelmia
3 dl mustikoita

Laita kulhoon hasselpähkinärouhe, kylmä rasva, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe ja aja seos monitoimikoneella tasaisen ryynimäiseksi.
Erota noin 1/4 muruseoksesta marjojen päälle.
Lisää muna ja maito. Käytä konetta vielä, kunnes taikina on tasaista.
Painele taikina voideltuun, 28 cm piirasvuokaan.
Sekoita sokeri ja perunajauhot marjojen joukkoon. Levitä marjat taikinan pinnalle. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Piiraspaistos ennen uuniin menoa...

..ja uunista tulleena!

Syötiin vaniljakastikkeen kera!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)