perjantai 23. elokuuta 2013

Whoopiekakku

Kaikki ei taas mennyt ihan nappiin... Sopivan kokoista vuokaa ei löytynyt, ei sitten millään. Toinen kakkupohjista halkesi keskeltä jne jne. Mutta tärkeintähän kakussa on edelleenkin se maku! :)
Ensimmäistä kertaa tuli keiteltyä kondensoitua maitoa toffeeksi. Kaksi tuntia sitä rauhaksiin keittelin, ja kyllähän se aikamoista herkkua se valmis toffee on! Varmasti tulee siis tehtyä toistekin.
Kakun ohje on Kinuskikissan, ja julkaistu Unelmien talo & koti -lehdessä nro 7/2013.

Whoopiekakku



Pohjat (2 kpl):
100 g voita tai margariinia
2 dl ruokosokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
ruokaöljyä voiteluun

Vaniljavaahto:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa

Toffeekerros:
3 liivatelehteä
1 tlk kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta
2 rkl vettä

Mansikkakerros:
5 liivatelehteä
3½ dl mansikkasosetta (noin 350 g mansikoita)
1 rkl sokeria

Koristeluun:
mansikanmakuista tomusokeria

Valmista pohjat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Sivele leivinpaperiin kevyesti öljyä ympyrän muotoiselle alueelle. Nosta päälle irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunarengas. Levitä puolet taikinasta sen sisään. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Nosta reunarengas ympäriltä. Älä kumoa vaan anna pohjan jäähtyä leivinpaperin päällä. Ota toinen leivinpaperi ja kypsennä loput taikinasta sen päällä samaan tapaan. Anna pohjien jäähtyä.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Nosta vuokaan toinen pohja.
Vaahdota kevytvispi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa vaniljarahkavaahto kahteen yhtä suureen osaan.
Laita toffeekerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen toffee. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää toffeetäytteeseen. Kaada vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes pinta on hyytynyt (noin tunti).
Laita mansikkakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna noin desi soseesta kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Sekoita mansikka-liivateseos, loput mansikkasoseesta ja sokeri jäljellä olevan vaniljavaahdon joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä noin kolme tuntia. Nosta päälle toinen pohja, kun pinta on hieman hyytynyt. 
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. 
Koristele haluamallasi tavalla.

Itse otin kakun koristeluidean Tyrniä ja tyrskyjä -blogista.
Harmi vaan, että kun kakku hetken aikaa seisoi jääkaapissa ja odotti syöjiä, oli koristekuvio jo osittain häipynyt. Mutta mukavaa makua mansikkainen tomusokeri toi joka tapauksessa! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)