perjantai 9. elokuuta 2013

Pensastelua

Viimeisenä virallisena kesälomapäivänä on hyvä tehdä vähän istututushommia pihamaalla.
Tälläiset puskat löysivät tänä vuonna tiensä Koivurannan pihamaalle:

Kaksi Pinktopia ruusua
Helppo ja kestävä matalahko pensasruusu. Kukkii uskomattoman runsaasti vaaleanpunaisin kerrotuin kukin läpi kesän. Kasvilla myös hienot tummanvihreät lehdet.  

Vaaleanpunainen herukka Aili
 Makeat vaaleanpunaiset marjat, joiden maku muistuttaa sekä puna- että valkoherukkaa. Herkuttelumarja tuoreena, kaunis kattauksissa, sopii myös säilöntään ja pakastukseen. Aurinkoinen kasvupaikka, ravinteikas, kalkittu maa. Hillittykasvuinen.

Mustaherukka Mortti
Pysykasvuinen ja härmänkestävä. Runsassatoinen ja melko myöhäinen. Marja on hieman hapahko, suuri, paksukuorinen, kiinteä ja voimasasmakuinen.

Karviainen Hinnonmäen keltainen
 Aikainen, pehmeäkuorinen ja makea lajike, jonka runsas sato kypsyy elokuun alkupuolella. Marjat suuria ja vihreänkeltaisia. Poimitaan ajoissa, ylikypsät marjat halkeilevat herkästi. Rento-oksainen kasvutapa, tuenta esim. marjapensastuella. Kasvaa n. metrin korkuiseksi.

Pensasmustikka Pink Lemonade
 Kiiltäväkuoriset marjat ovat kypsänä sopivan kiinteitä ja koristeellisen vaaleanpunaisia. Maku on miellyttävän mieto.

(Kuvat & tekstit: Agrimarket - Multasormi)

Näiden uusien puskien lisäksi pihallamme kasvavat jo alkukesästä istutetut pensasmustikat Arto & Aino. Saas nähdä saadaanko jotakin satoa jo ensi kesänä...

1 kommentti:

  1. Eilen katselin puutarhamyymälässä noita Pinktopia -ruusuja, kun haluaisin hävittää yhden vanhan ruusupensaan ja tarvitsisin jonkun uuden tilalle. Jätin kuitenkin ostamatta, kun taimipurkit olivat niin ritirinnan, etten viitsinyt alkaa katselemaan sieltä joukosta parasta tainta. Hyvin lupaavalta tuo ruusu ainakin kuulostaa.:)

    Vaaleanpunaiseen herukkaan en olekaan vielä missään törmännyt. Kiva, kun aina tulee uutuuksia.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)