torstai 15. elokuuta 2013

Mustaherukka-suklaakakku

Hyvää nimipäivää minä! :)
Sen kunniaksi perheelle tarjottu tätä ihanaa kirpeän & makean yhdistelmää. Kuljetusongelmien vuoksi jouduin kokoamaan kakun uunivuokaan. Mutta eipä se makua haitannut! :)
Ohje on Hellapoliisin ja löytyi Leivotaan lehdestä nro 3/2012.

Mustaherukka-suklaakakku


Pohja:
4 munaa
1½ dl ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1½ dl maitoa 
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g rahkaa
2 tl vaniljasokeria
(½ dl sokeria)
2 dl mustaherukoita
100-150 g maitosuklaata

Pinnalle:
mustaherukoita & suklaarouhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin seitsemän minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Jaa seos kahteen osaan. Jauha toisen seoksen joukkoon mustaherukat, mausta tarvittaessa sokerilla. 
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Sekoita sula suklaa toisen seoksen joukkoon.
Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Siirrä toinen tarjoiluvadille. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä pinnalle puolet mustaherukkatäytteestä ja puolet suklaatäytteestä.
Nosta päälle kansiosa, kostuta ja levitä päälle kerrokset molempia vaahtoja.
Koristele mustaherukoilla, herukkapensaan lehdillä ja suklaarouheella.



5 kommenttia:

  1. Kirpeä ja makea on hyvä yhdistelmä! Tulee ihan vesi kielelle, herkku kakkua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, osui ainakin omaan makuhermoon erittäin hyvin!! :)

      Poista
  2. Kiitos!! :)
    Mustaherukat on kyllä niin hyviä, ihan suoraan pensaastakin syötynä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)