tiistai 27. elokuuta 2013

Seeprakakku

Monissa blogeissa on nyt tehty seeprakakkua. Ja kun näin Talo & Koti -lehdessä Kinuskissan seikkaperäiset ohjeet kakun teosta, niin pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Minun kakkuuni ei kyllä tullut ihan niin hienoja seepraraitoja kuin Kinuskissan. Mutta sen mitä ulkonäössä häviää, sen maussa voittaa. Oli kyllä hyvää kakkua!!
Kinuskikissan ohjeessa kakun päälle tehtiin suklaasta kuorrutus, mutta koska meiltä ei suklaata löytynyt kaapista (paitsi isännän Fazerin siniset, mutta niihin en tohtinut koskea) niin tein ihan tavallisen mokkapäällysen. 

Seeprakakku



Taikina:
4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl öljyä
2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvijuomaa

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita hitaasti vatkaten munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä, vaan kaada päälle samantien seuraava annos. Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki taikina on käytetty.
Paista kakkupohjaa 180 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Nosta kakku tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin.
Valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva sekä kahvi. Levitä jäähtyneen kakun päälle.



Käykäähän kurkkaamassa myös Skorpionin keittiössä, jossa oli sama kakku tehty hiukan eri reseptillä. Sieltä löytyy myös erittäin hyvät, havainnollistavat kuvat seepraraitojen tekemisestä.
Itse yritin tehdä nuo taikinaraidat puolendesin mitan avulla. En tiedä olisiko ollut helpompi tehdä esim. lusikan avulla. Mutta pääasia että kakku oli jo valmistamista seuraavana päivän ihanan kostean & mehevän makuinen.

4 kommenttia:

  1. Jossain tätä samaista ohjetta ihastelin. Nyt minäkin tohdin kokeilla, kun oot ohjeen hyväksi havainnut :) Ja hyvältähän nuo raidat näyttävät!

    VastaaPoista
  2. Vähän se oli joku geenimuunneltu seepra kun raidat ei menny ihan kohdilleen! ;) Mutta älyttömän hyvänmakuinen kakku kyllä oli, vinoista raidoista huolimatta. Ehkä kannattaa kokeilla laittaa niitä raitoja esim. lusikoiden avulla. Sujuu ehkä niin paremmin.

    VastaaPoista
  3. Olen kesän aikana tehnyt myös aika monta seeprakakkua....eri kokeiluja rasvoilla yms...laitan siitä vielä erikseen postauksen blogiini kunhan kerkiän... linkistä näät ohjeen millä minä teen. Kivaa ja hieman erilaista vrt tiikerikakkuun. Välillä raidat tulevat seeprakakkuun oikein kauniit...välillä on jokin seepran ja tiikerin välimuoto... vaan eihän se haittaa, maku on tärkeintä....ainakin minusta.http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2013/05/seeprakahvikakku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin käydä vilkaisemassa! Tämä oli niin hyvää kakkua että pakko kyllä tehdä uusiksi.
      Kesällä tein sen mansikkakakun, jonka pohjaksi laitoin tiikerikakkupohjan. Isäntä ihastui siihen ihan täysin, on kuulemma lapsuudessa tiikerikakku ollut hänen suurinta herkkuaan. Ehkä tarvii seuraavaksi tehdä marjoilla koristeltu seeprakakku.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)