maanantai 26. elokuuta 2013

Uuniperunat ja kinkkukastike

Koskakohan edellisen kerran on tullut tehtyä uuniperunoita?! Varmaankin silloin kun muutettiin tähän nykyiseen kotiin. Eli noin 1,5 vuotta sitten. Tein sillonkin tuon kinkkukastikkeen tällä samalla Herkkuja á la Marien -blogista löytämälläni ohjeella. On niin hyvää, että miksi sitä vaihtamaan! :)

Uuniperunoista tulee muutenkin aina hyviä muistoja mieleen. Tämä on tapahtunut jo monia vuosia sitten. Olimme menossa ystäväporukan kanssa katsomaan Heinolaan muuttanutta yhteistä kaveriamme, ja ajoimme siinä matkalla kolarin. Syy ei ollut meissä, vaan meidän auton perään ajetiin. Kelleen ei onneksi sattunut mitään, autoihin vaan tuli vähän kolhuja. Matkamme jatkui Heinolaan ja kun seuraavana päivänä tulimme takaisin kotiin, oli äiti tehnyt uuniperunoita. Oli niin ihana palata yhtenä kappaleena takaisin kotiin, ja syömään ihanaa äitin tekemää ruokaa. Edelleenkin kun syön uuniperunaa kinkkutäytteellä, tulee se sama hyvä fiilis mieleen!! <3

Uuniperunat ja kinkkukastike


Juu tiedän, ei syöty perunoita oikeaoppisesti folion sisältä... :)

6 isoa perunaa (Rosamunda)

Kinkkukastike:
200 g kinkkua
100 g tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
½ maustekurkku
½ punainen paprika (käytin oranssia)
½ prk raejuustoa
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 rkl sokeria tai vaaleaa siirappia
1 tl persiljaa

 Pese perunat huolellisesti ja kääri ne yksitellen alumiinifolioon. Paista 200 asteisessa uunissa reilun tunnin verran riippuen perunan koosta. Vähennä lämpö 100 asteeseen kun perunat on kypsiä.
Sekoita kulhossa kermaviili ja tuorejuusto. Lisää raejuusto,  sitruunamehu, sinappi, mustapippuri, suola ja sokeri sekä persiljasilppu. 
Pilko paprika ja maustekurkku hienoksi silpuksi ja lisää seokseen.
Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi, lisää kastikkeeseen ja sekoita.
Koemaista ja lisää mausteita tarvittessa.
Anna kastikkeen maustua hetki kylmässä ennen syömistä.


2 kommenttia:

  1. Tätähän täytyy kokeilla. Olen syönyt uuniperunaa niin monta vuotta sitten, että olisi aika jo ottaa uusiksi.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä otan usein ravintolassa lisäkeperunaksi uuniperunan, mutta kotona tulee tehtyä todella harvoin. Ihmettelen kyllä että miksi, koska esimerkiksi talvella perunat kypsyisivät leivinuunissa kuin itsekseen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)