torstai 29. elokuuta 2013

Operaatio "kisuille ruokaa"

Vaikka pihat ovatkin täynnä hiiriä, myyriä, pikkulintuja jne. saa meillä kissat silti ihan ruokakipostakin ruokaa pari kertaa päivässä. Ja molemmat kissat ovat niin tapojensa orjia, että vaikka juuri olisivat syöneet vatsansa täyteen pikkueläimiä, kyllä kupista tarjottu ruokaa maistuu aina.
Pyrin ruokkimaan kaikki eläimet pääasiallisesti raakaruoalla. Kissat tosin saavat lihan lisäksi raksuja. Eivät niitä kovin paljoa päivässä syö, mutta joskus tykkäävät niitäkin mutustella.
Tiistaina hain taas satsin lihaa elikoille ja eilen oli kissanruokasirkus meneillään! :) Ohjeet kissojen barf-ruokintaan olen onkinut tietooni Internetin ihmeellisestä maailmasta. Tämän sörsselin ohjeen löysin Poseidonian -kennelin sivuilta.

Kisuille sapuskaa


1 kg broilerin jauhelihaa
500 g broilerin siipiä jauhettuna
500 g broilerin sisäelimiä jauhettuna
300 g broilerin sydäntä kokonaisena
2 munan keltuaista
2 tl psylliumkuitua
2 dl vettä

Mittaa ensin psylliumkuitu ja vesi pieneen kulhoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä turpoamaan. Sekoita liha, siivet ja sisäelimet kulhossa tasaiseksi massaksi. Mikäli lihoissa on verta tai kudosnestettä, sekoita sekin ruokaan! Myös liha-astioiden huuhdevedet voi laittaa ruokaan. Neste ei ole pahitteeksi. Erottele munankeltuaiset ja laita ne psylliumliman joukkoon, sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää seos ruokaan. Sekoita. Huuhtele psylliumastia pienellä määrällä vettä. Vispilällä saa liman rippeet hyvin kulhon reunoista. Kaada sitten vesi ruokaan ja sekoita.
Pakkaa ruoka kerta-annoksina pakastepusseihin tai -rasioihin ruokalusikalla. 

Kun ruoka valmistetaan yllä mainitun reseptin mukaan, saa kissa siitä kaiken tarvitsemansa, eikä lisäravinteita (kalaöljyä lukuun ottamatta) tarvita.

Itse ei syöty eilen samaa sapuskaa, vaan meille kaksijalkaisille lähes karvattomille oli tarjolla nakkisoppaa.

Nakkisopan tein tällä samalla ohjeella, KLIK

Eilen illalla tehtiin extempore matka Huittisiin. 
Nuo nettimarkkinat on pahoja paikkoja!! Kotiin tuomisina oli siis pakettiauton takaosa täynnä tavaraa. 
Joku voi jo arvatakin että navetta sai lisäsisustusta. Mutta palaan tähän asiaan viikonloppuna kuvien kera, jos vaan suinkin ollaan saatu navetta siivottua....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)