lauantai 24. elokuuta 2013

Persikka-broileririsotto

Lauantaipäivä onkin kulunut joutuisasti navettaa siivotessa. Vaikka juuri keväällä se siivottiin, niin yllättävästi silti on kertynyt kaikkea roinaa nurkat täyteen. Onneksi suurin osa tästä roinasta on poltettavaa, niin pääsee sillä tavalla helposti eroon niistä. Ja jonkun verran löytyi myös tavaraa, jota laitettiin nettimarkkinoille myyntiin.
Kaiken touhuamisen lomassa piti tehdä helppoa ja nopeatekoista ruokaa. Ohjeen tähän ruokaan löysin Kääpiölinnan köökistä. En ollut ennen paistanut riisiä, joten tuli sekin nyt kokeiltua. Pääsi kyllä paljon vähemmällä vaivalla, kun jos olisi keittänyt riisit erikseen. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty risottoon myös herneitä, jotka meidän ruuasta jätin pois. Ja suositusten mukaisesti lisäsin valmiin ruuan joukkoon hieman Cream Bonjour Cuisinea, Nam Nam!! :)
Ja taas tuli muuten todettua, että persikka sopii erittäin hyvin muuhunkin kun vain leivontaan! :)

Persikka-broileririsotto



1 sipuli
1 punainen paprika
400 g marinoituja broilerinsuikaleita
öljyä
3 dl risottoriisiä
n. 6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl kuivattua timjamia
1 tlk säilykepersikoita
0,5 tl suolaa
ripaus cayennepippuria
ripaus mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
tuoretta persiljaa hienonnettuna
(½ prk cream bonjour cuisine, sipulisekoitus)

Hienonna sipuli ja suikaloi paprika. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon riisi ja sipuli, anna kuullottua.
Lisää vesi, liemikuutio ja timjami. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää paprika ja kypsennä vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
Valuta persikat, leikkaa ne paloiksi ja sekoita risottoon. Sekoita myös halutessasi joukkoon cream bonjour cuisinea. Mausta lopuksi suolalla, pippureilla, paprika- ja valkosipulijauheella. Tarjoa heti.


5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä kelpas, kiitos vaan. Kääpiölinnan arkireseptit on ihan parhaita!! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi Eena!! :) Toivottavasti viihdyt blogini parissa!!
      Ja nopsasti kävin vilkaisemassa, että teet aivan ihania käsitöitä! En tiedä uskallanko paremmalla aikaa käydä vilkaisemassa vähän lisää.... ;)

      Poista
  3. Ei simmottaan saa tehrä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)