perjantai 10. toukokuuta 2013

Kuitupitoiset sämpylät

Ajattelin mammalle leipoa äitienpäivälahjaksi sämpylöitä, ja aloin etsiä kuitupitoisten sämpylöiden ohjetta. Sopivan tuntuinen ohje löytyikin Taikinaterapiaa -blogista. Ja täytyy sanoa, että nämä olivat tähän mennessä ihan ehdottomasti parhaat sämpylät mitä olen koskaan tehnyt! Ja sokerijuurikashiutaleiden ja ruisrouheen ansiosta myös todellakin erittäin kuitupitoisia. Alkuperäisessä ohjeessa luki myös, että tuon sokerijuurikkaan ansiosta nämä sämpylät pysyvät pidempään tuoreina.

Kuitupitoiset sämpylät

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
1,5 dl ruisrouhetta
1,5 dl sokerijuurikashiutaleita (Fibrex)
n. 10 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja noin puolet jauhoista. Vatkaa seosta hetki voimakkaasti paremman sitkon aikaansaamikseksi. Lisää joukkoon ruisrouhe ja sokerijuurikashiutaleet ja jauhoja vähitellen. Lisää joukkoon öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota ja leivo sämpylöiksi. Kohota sämpylät ja paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

-----------------------------------------------------------------

Jimi sai tänään passin! :) Nyt voidaankin sitten vain odotella kesän matkaa Nuorgamiin, josta on tarkoitus poiketa käymään myös Norjan puolella. Onneksi heinäkuu tulee nopeasti, ja sitä ennenkin on kaikkea hauskaa tiedossa! :)
Huomenna lähdetäänkin naisporukalla päiväksi Tallinnaan. Josko tarttuisi matkaan joitain hyviä kesäjuomia.... ;)

Aurinkoista viikonloppua kaikille ja myös oikein hyvää Äitienpäivää kaikille äideille, erityisesti omalle äidille!!! :)

4 kommenttia:

  1. Jimi tö matkaaja..:) just mietin että pitäis alkaa taas ite väsäämään sämpylöitä, taidan koklata tätä reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä tosi hyviä sämppäreitä, kantsii kokeilla! :)

      Poista
  2. Nuorgamista pääsee Vardö:hön. Se on ihan käymisen arvoinen paikka! Se on saari, jossa on ihana pieni kaupunki. Sinne ei mennä laivalla, vaan tunnelia pitkin 88m merenpinnan alapuolella, vähän vajaa kolme kilometriä. :) Jos haluaa ihan huippuhienoja maisemia nähdä, niin Kilpisjärveltä rajan yli n. 30km, niin kyl on hienoja vuoria. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kullanarvoisista vinkeistä!! :) En ole ikinä käynyt Savukoskea korkeammalla, joten kaikki vinkit otetaan vastaan, että missä niillä seuduilla ollessa kannattaa poiketa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)